India en Rusland hebben een overeenkomst voor een nieuwe pijpleiding

india_oilIndia is recent tot een overeenkomst gekomen met Rusland om een nieuwe bovengrondse pijpleiding te bouwen voor het transport van olie dat afkomstig is uit het Siberisch gebied.

De mogelijkheid om olie te exporteren van Rusland naar India is voortgekomen uit de vorige energie overeenkomsten tussen de twee landen. India’s nucleaire kernreactors gebruiken momenteel kerneenheden van Rusland, en dit komt voort uit een overeenkomst van 2009 die pas recent is opgetrokken tot een waarde van ongeveer $45 billioen dollar.

Het olie bedrijf “the Oil and Natural Gas Corporation”, dat eigendom van de staat is, heeft zijn samenwerking aangeboden met Russische oliemaatschappijen om samen het Noordpoolgebied te verkennen naar de zoektocht en exploratie van de ondergrondse olie-reserven. Hierbij verenigt het zich met andere Aziatische landen, zoals China en Japan, die ook hun interesse hebben getoond om deel te nemen aan de poging om dit gebied te ontginnen.

De oliereserves in de Noordpool worden geschat op ongeveer 20% van de volledige voorraad van ontginbare olie. Tot meer dan 90 billioen vaten zouden getapt kunnen worden uit deze bronnen, en deze statistieken komen van experten die ook geloven dat er 25% olie en 75% gas vastzit onder de bodem van de oceaan. Met het ijs dat veel transportmoeilijkheden veroorzaakt, kunnen alleen de landen met de beste schepen – zoals ijsbrekers en ijs-resistente olieplatformen – voordeel doen aan deze immense bronnen.

De belangen zijn dus zeer hoog omdat iedereen een deel wilt van deze immense onmisbare bron. Door samen te werken met Rusland, hebben Aziatische landen een grotere kans om hun deel te garanderen in deze olierijkdommen. China heeft olieraffinaderijen die deze ruwe olie dat ontgonnen wordt uit de Noorpool kan omzetten naar petroleum dat verkocht kan worden.

De Russische verhuis naar de Noordpool regio komt er nu omdat de Russiche oliebronnen momenteel een achteruitgang hebben. Doordat ze al meer dan 30 jaar olie pompen, hebben immense olievelden zoals Yuganskneftegaz – dat bekend stond als het beste olieveld van de Yukos Oil Corporation – te maken met tekorten en hierdoor worden er nu nieuwe olievelden gezocht om dit tekort te overbruggen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s